Husker du sommeren 2018? For Brand & Redning MidtVest gav sommeren 2018 travlhed.

Der har i Vestjylland været flere naturbrande i april, så selvom der i foråret er perioder med regn, skal der kun få timer med sol og frisk vind til at tørre naturen, sådan at gløder fra et bål eller en henkastet cigaret kan resultere i naturbrand.

Brand & Redning MidtVest har udarbejdet forebyggende informationsfolder og plakater, som skal gøre turister i Vestjylland opmærksom på risikoen for, at der kan opstå brand ved uforsigtighed ved tobaksrygning, bål, tømning af aske fra brændeovnen, samt når der anvendes grill. Folderen som er flersproget udleveres til lejere af sommerhuse samt en-dagsturister som besøger Vestjylland. Til ejere af fritidsboliger er der endvidere udarbejdet materiale om røgalarmer samt en alarmeringsoversigt, som fx kan ophænges i fritidsboligen.

Hensigten med kampagnen er at forebygge naturbrande i skove, hede- samt sommerhus områder oplyser Beredskabschef Kim B. Wemmelund, og tilføjer at folderen også orienterer om hvordan der alarmeres ved brand & ulykke, samt alarmeres i tilfælde af badeulykker ved søer og strande. Materialet som udleveres i sommerlandet kan også findes her.                   Om  alarmering.   Pas på – Naturen er tør

.Information fra brandvæsnet